MOĆNI RECEPTI SA SPANAĆEM!
Hmmmm..! Volite da se hranite zdravo i uživate u ovakvoj ishrani? Na pravom ste
mestu, izabrali smo dva najukusnija jela koja se spremaju brzo I lako, predstavljaju za svakog savršenstvo.
Nadamo se da će Vam se svideti predlog ovih specijaliteta, naravno za one koji obožavaju spanać kao današnji glavni sastojak u našeoj kuhinji! Ostanite sa nama i saznajte kako doći do navedenih rezultata, pa bacimo se na posao!
RECEPT BR. 1: Zapečeni spanać sa kačkavaljem
Potrebno je:
1 struk mladog luka
½ struka belog luka
2 jajeta
so, biber
40g narendanog kačkavalja
Za preliv:
40g maslaca
1 kašika brašna
250ml mleka
50g kačkavalja
PRIPREMA: Spanać skuvajte u posoljenoj vodi, dobro ga ocedite i sitno iseckajte.
Crni i beli luk iseckajte, prepržite na ulju i dodajte spanaću zajedno sa ulupanim jajima.
Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
Spanać sipajte u vatrostalnu činiju, a odozgo pospite rendanim kačkavaljem i prelijte bešamelom.
Za bešamel zagrejte maslac, dodajte brašno, malo propržite i uz neprestano mešanje dolivajte mleko.
Kuvajtedok se sos ne zgusne pa umešajte na kocke iseckan kačkavalj.
Prelijte spanać i zapecite u rerni. Specjalitet je spreman!
UŽIVAJTE I PRIJATNO!
RECEPT BR. 2: Rolovana piletina sa spanaćem i mocarelom
Potrebno je: 200g spanaća
1 kašika pesto sosa
4 šnicle pilećeg belog mesa
4 komada sveže mocarele
so, biber
maslinovo ulje
PRIPREMA: Spanać operete, pa stavite na 2-3 minuta u ključalu vodu. Izvadite i procedite.
Kada se spanać ohladi, iseckajte ga na sitnije i preručite u činiju. Dodajte pesto sos, posolite i
pobiberite po ukusu.
Rrernu uključite na 200 stepeni, a posudu za pečenje pemažite sa malo maslinovog ulja.
Na jednu polovinu šnicle nanesite spanać, preko stavite komad mcarele i urolajte.
Probodite čačkalicom šniclu da se ne otvori. Pecite 35-40 minuta u zagrejanoj rerni.
Gotovi smo!
POSLUŽITE SE I PRIJATNO!
Sanela
Коментари
Постави коментар