NEMA RUČKA BEZ PILETINE
Mogli bi sa zdrave ishrane da pređemo malo na meso i ono u čemu svi zapravo uživamo.
NEMA RUČKA BEZ PILETINE! Uživajte u sledećim specijalitetima, poslužite se receptom I postanite najbolji kuvari uz nas!
PILETINA U SOSU SA SUSAMOM
POTREBNO JE:
osam pilećih šnicli 2 kašike brašna
2 kašike susama
ulje
so, biber ( sastojke po želji)ja dodajem još malo ljute paprike, kari i čili
700 ml supe
peršunov list
PRIPREMA:
Šnicle izlupajte, posolite I pobiberite. Možete ih ostaviti cele ili iseći na trakice. Zagrejte ulje u tiganju između srednje I jače vatre.
Uvaljajte svako parče mesa u brašno I pržite sa obe strane dok ne porumeni, pa vadite na tanjir.
U ulju u kojem se meso pržilo stavite susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa, pa propržite nekoliko minuta.
Vratite meso i prelijte supom, pa smanjite vatru da lagano krčka do željene gustine.
Pred kraj dodadjte sitno iseckan peršunov list. Poslužite toplo I uživajte!
Već kad sam inspirisana receptima evo I još jedne opcije, pa izaberite Vama ukusniji način
spremanja piletine.
PILETINA SA POVRĆEM U SOJA SOSU
500 g pileće filea
450 g mix povrća
200 g pirinča
3 kašike soja sosa
so i ostali praškasti začini
PRIPREMA :
File iseckajte na kockice i u već zagrejanom ulju u tiganju propržite oko 3-4 minuta.
Zatim u meso dodajte mix povrća i soja sos.
Ja koristim paradajz i papriku. Kuvajte 15-20 minuta, a zatim posolite po želji.
Za to vreme skuvajte pirinač. U vodu ubacite malo soli I ulja.
Kuvate pirinač oko 10 minuta, ne treba da se raskuva.
Kada je poluskuvan, izvadite ga iz vode i procedite kroz cediljku, pa servirajte zajedno sa povrćem i piletinom.
Iznesite na trpezu i uživajte u ukusu.
PRIJATNO!
Коментари
Постави коментар