NEMA RUČKA BEZ PILETINE


Mogli bi sa zdrave ishrane da pređemo malo na meso i ono u čemu svi zapravo uživamo. 

NEMA RUČKA BEZ PILETINE! Uživajte u sledećim specijalitetima, poslužite se receptom I postanite najbolji kuvari uz nas!


PILETINA U SOSU SA SUSAMOM


 POTREBNO JE:

 osam pilećih šnicli

 2 kašike brašna

 2 kašike susama

 ulje

 so, biber ( sastojke po želji)ja dodajem još malo ljute paprike, kari i čili

 700 ml supe

 peršunov list

 PRIPREMA:

Šnicle izlupajte, posolite I pobiberite. Možete ih ostaviti cele ili iseći na trakice. Zagrejte ulje u tiganju između srednje I jače vatre. 

Uvaljajte svako parče mesa u brašno I pržite sa obe strane dok ne porumeni, pa vadite na tanjir. 

U ulju u kojem se meso pržilo stavite susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa, pa propržite nekoliko minuta. 

Vratite meso i prelijte supom, pa smanjite vatru da lagano krčka do željene gustine. 

Pred kraj dodadjte sitno iseckan peršunov list. Poslužite toplo I uživajte!

Već kad sam inspirisana receptima evo I još jedne opcije, pa izaberite Vama ukusniji način

spremanja piletine.


PILETINA SA POVRĆEM U SOJA SOSU


 POTREBNO JE :

 500 g pileće filea

 450 g mix povrća

 200 g pirinča

 3 kašike soja sosa

 so i ostali praškasti začini

 PRIPREMA :

File iseckajte na kockice i u već zagrejanom ulju u tiganju propržite oko 3-4 minuta. 

Zatim u meso dodajte mix povrća i soja sos.

 Ja koristim paradajz i papriku. Kuvajte 15-20 minuta, a zatim posolite po želji.

 Za to vreme skuvajte pirinač. U vodu ubacite malo soli I ulja.

 Kuvate pirinač oko 10 minuta, ne treba da se raskuva.

 Kada je poluskuvan, izvadite ga iz vode i procedite kroz cediljku, pa servirajte zajedno sa povrćem i piletinom.

 Iznesite na trpezu i uživajte u ukusu.

                                             PRIJATNO!

Коментари